ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ ΜΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ

Έφυγε από κοντά μας τον περασμένο Αύγουστο, σε ηλικία 80 ετών, ο παλαιός και εκλεκτός συνάδελφος και επιστήθιος φίλος, Κωνσταντίνος Αλεξάνδρου.

Γόνος οικογένειας εκπαιδευτικών, ο εκλιπών σπούδασε την Παιδαγωγική Επιστήμη στην Παιδαγωγική Ακαδημία Αθηνών, όπου περάτωσε και τη Μετεκπαίδευσή του.  Κατόπιν εργάστηκε ως δάσκαλος στο ομογενειακό Ελληνικό Σχολείο του Düsseldorf και έπειτα σπούδασε Παιδαγωγική με εξειδίκευση στην Ειδική Αγωγή – Λογοθεραπεία στο Πανεπιστήμιο Marburg Γερμανίας με υποτροφία από το Γερμανικό κράτος. Στη συνέχεια εργάστηκε επί μακρόν ως Δάσκαλος Ειδικής Αγωγής στο Μαράσλειο Διδασκαλείο στην Αθήνα.
Το 1975 ίδρυσε στην Αθήνα (Κυψέλη) το γνωστό Πρότυπο Επιστημονικό Κέντρο Λογοθεραπείας, στο οποίο ήταν ιδιοκτήτης και υπεύθυνος επιστημονικού σχεδιασμού και δραστηριοποιήθηκε για πολλά χρόνια, έως ότου το παρέδωσε στον γιο του, Δρ. Αλέξανδρο Αλεξάνδρου, Γλωσσοπαθολόγο – Λογοθεραπευτή, Πτυχιούχο, Διδάκτορα και Καθηγητή επισκέπτη Πανεπιστημίου Αννοβέρου Γερμανίας, ο οποίος επάξια συνεχίζει, αναβαθμίζει και αναπτύσσει την παρακαταθήκη του πατέρα του. Ο Κωνσταντίνος Αλεξάνδρου έως και το τέλος του βίου του εξακολουθούσε ακούραστα να προσφέρει τις συμβουλές του στο Κέντρο που είχε ιδρύσει.
Η επαγγελματική διαδρομή του χαρακτηρίστηκε από πλούσιο επιστημονικό και συγγραφικό έργο, το οποίο παραμένει ακόμα και σήμερα επίκαιρο, από διαφωτιστικές συνεντεύξεις στα έντυπα και στα ηλεκτρονικά ΜΜΕ και από υψηλής ποιότητας υπηρεσίες Λογοθεραπείας, καθώς και από ήθος, ευπροσηγορία, ακεραιότητα και προσφορά στην Επιστήμη και στον Άνθρωπο.
Υπήρξε από τους πρωτοπόρους στην κατεύθυνση της Λογοθεραπείας στην Ελλάδα και συνετέλεσε τα μέγιστα στην εισαγωγή και καταξίωσή της στη Χώρα μας. Στήριξε το επάγγελμά μας μέσα από τη δουλειά του στους Συλλόγους των Λογοθεραπευτών, όπου υπήρξε ιδρυτικό και ενεργό μέλος. 
Στην οικογένεια του εκλιπόντος εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια. Θα τον θυμόμαστε πάντα ως φίλο και συνάδελφο.

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *