ΙΣΤΟΡΙΚΟ

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Λογοθεραπευτών – Ειδ. Παιδαγωγών (Π.Ε) ιδρύθηκε το 1997 και έχει έδρα του τη Θεσσαλονίκη.

Στόχος του είναι η προώθηση της επιστήμης της Λογοθεραπείας ως ανεξάρτητου επιστημονικού κλάδου καθώς και η προώθηση των Λογοθεραπευτών με σκοπό τη διαρκή βελτίωση της επιστημονικής τους κατάρτισης για την καλύτερη αντιμετώπιση των ατόμων που παρουσιάζουν διαταραχές στο λόγο ( παιδίων, εφήβων και ενηλίκων). Ακόμη ενημερώνει το κοινό – γονείς σε θέματα που αφορούν στον τομέα της Λογοθεραπείας.

Για να επιτύχει τους στόχους του διοργανώνει θεματικά σενάρια, ημερίδες και συνέδρια στα οποία λαμβάνουν μέρος επιφανείς επιστήμονες από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Παράλληλα επιδιώκει να προαγάγει τα συνδικαλιστικά ενδιαφέροντα των Λογοθεραπευτών. Είναι μόνιμος συνομιλητής των Υπουργείων Υγεία Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Παιδείας και Θρησκευμάτων και δια Βίου εκπαίδευσης σε θέματα που αφορούν τη Λογοθεραπεία και τους Λογοθεραπευτές.

Μέλη του Συλλόγου είναι όλοι επιστήμονες Λογοθεραπευτές Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης και έχει ανοίξει τις πόρτες του στους συναδέλφους των Τεχνολογικών Ιδρυμάτων της Ελλάδας